De Aanloop

Het is al aardig licht tijdens mijn ochtend rondje. Wel bewolkt, maar gelukkig droog. Eenmaal achter mijn computer op de UT, komen de appjes in rap tempo binnen. Wie al gearriveerd is op het vliegveld, wie waar is, het inchecken en een paar uur later de eerste foto’s van de blauwe lucht. Het voelt onwerkelijk. Veel tijd heb ik niet om naar alle berichten en foto’s te kijken – misschien maar goed ook – maar helemaal ontgaat het me natuurlijk niet. Of iemand de poort even open kan doen, foto’s van een volle eettafel, van een wandeling, van een hardlooptraining, ven een fietstocht.

Donderdagavond, zo rond half zeven check ik de troosteloze berichten van buienradar die hard contrasteren met de zonnige foto’s van Mallorca. Regen. Regen. Nog meer regen. De zoveelste baan training op rij in de regen (nou ja, derde). En het vooruitzicht om dan ook de volgende ochtend mijn 75 minuten duurloop in de nog steeds niet opgehouden regen te moeten lopen. Slechts vier anderen van de trainingsgroep zijn in het FBK stadion waar we met z’n vijven de training onder leiding van Ingrid afwerken. Tegen de regen in, doen we ons best om er een mooie training van te maken. Ingrid, bedankt voor de training en sorry dat we met zo weinig waren.

Gelukkig is het vrijdag ochtend droog en gelukkig het dan bijna zaterdag en dan zullen ook Marije en ik afreizen naar Mallorca. Mallorca, waar de zon schijnt, het warm is, waar even de kou en de regen weg zijn en we even niet hoeven te werken. Daar zijn we wel aan toe. Maar vreemd is het wel om deze vierde trainingsstage niet te beginnen met de rest, maar pas later aan te sluiten.

Een reisdag is dan gewoon veel hangen, wachten, maar dan uiteindelijk komen we net na zonsondergang aan. We worden opgepikt van het vliegveld en rijden naar een restaurant dat zich op een industrieterrein lijkt te bevinden, maar niet alleen verbazingwekkend groot is, maar ook prima eten serveert. Terugrijden in het duister geeft nog geen beeld van waar we nu ergens zitten. Vlakbij het plaatsje Petra. Morgen eerst maar eens een duurloopje om de omgeving te verkennen.