Akaroa naar Christchurch

We zijn bijna rond. Morgenochtend het laatste stukje van de oostkant van Christchurch naar de westkant van Christchurch en dan zijn we waar we begonnen zijn met onze rondreis over het Zuider Eiland. Meer dan Marije ben ik in een stemming van afscheid nemen – zo zitten we nu eenmaal in elkaar. Marije wil op een gegeven moment gewoon naar huis, ik ben bezig met afscheid nemen van de plek waar we zijn. Het verschil tussen vooruit kijken en achterom kijken? Misschien. Vandaag dus afscheid van Akaroa. Het weer werkt daarvoor prima mee, want na een paar zonnige dagen is het nu bewolkt en waait het stevig. De weer-app geeft een “marine warning” dat het gevaarlijk is op zee en dat je er beter aan doet om eventueel geplande activiteiten op het water uit te stellen tot de volgende dag. Met andere woorden, we hebben weer eens stinkend geluk gehad met de tocht gisteren, waarbij we dankzij het rustige weer een stuk de oceaan op konden. Dat zal vandaag sowieso anders zijn.

Lees meer…