Arthur’s Pass

Het plan is om vandaag een wandeling te gaan maken. Zoals in de voorgaande post genoemd, zijn er weertechnische randvoorwaarden die bepalen of dit voornemen daadwerkelijk uitgevoerd kan worden. Op zich lijkt de voorspelling aan te geven dat de kans dat aan de minimale voorwaarden voldaan wordt, redelijk groot is. Tot nu toe, zie vooral ook het stuk over de gletsjer walk op Fox Glacier, is het geluk wat betreft het weer en een paar andere dingen behoorlijk aan onze zijde geweest. Vreemd genoeg hebben we de staatsloterij niet gewonnen. Sterker nog, we hebben er helemaal niets mee gewonnen. Ons geluk is echter nog niet op. “Clearing to fine” is de wat vage uitdrukking die de MetService weer app gebruikt om aan te geven dat het droog wordt. Dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat de wolken ook plaatsmaken voor blauwe lucht en de temperatuursverwachting van 18 graden is een indicatie dat het wel eens bewolkt zou kunnen blijven.

Lees meer…