Langs de West Coast

Het was zowaar even een korte periode droog gisteren. Enkele uren lang viel er nagenoeg geen regen en die tijd gebruiken we om naar een restaurant te lopen om wat te eten en ik maak nog een korte wandeling. Een hele dag stilzitten is nog steeds niet mijn ding en het voelde buiten lekker. Prettige temperatuur, wel een hoge luchtvochtigheid, maar binnen is het drukkender dan buiten. ‘s Nachts regent het weer bij vlagen zeer hevig. De hemelpoorten staan wijd open. Tegen de tijd dat we Franz Josef verlaten is het echter droog. Vandaag rijden we naar Greymouth, 170 kilometer West Coast in noordelijke richting. Morgen rijden we naar Fox Glacier, 30 kilometer zuidelijker dan Franz Josef. En wellicht voor niets, want of we met de helicopter de gletsjer op kunnen is gezien de weersvoorspelling nog maar de vraag. We gaan het zien.

Lees meer…