Naar de West Coast

Vaarwel Wanaka. Vandaag nemen we afscheid van een plek waar we het bijzonder naar onze zin hebben gehad. Tegen mensen zeg je vaak ‘tot ziens’ ook al zul je ze nooit weer zien en weet je dat al op het moment dat je dat zegt. Zullen we nooit meer in Wanaka komen? Dat hangt er van af of we ooit nog een keer naar New Zealand zullen gaan. Als, dan gaan we zeker nog een keer naar Wanaka. Het is een ontzettend mooie en fijne plek. Het eiland Mou Waho, de wandeling naar Roy’s Peak, de uitzichten over het meer, de fietstocht van Hāwea via Albert Town terug naar Wanaka – ergens zijn het maar zo een paar dingen die we gedaan hebben, maar je kunt nog veel meer dingen doen die voor een deel vergelijkbaar zijn (een andere wandeling, een andere fietstocht, een ander restaurant om te eten), maar niet zullen vervelen.

Lees meer…