Franz Josef

Zoals gememoreerd: het regent veel aan de westkust. Zo’n 5100 millimeter hebben we vandaag in het Wildlife Center geleerd. Dat het ongeveer die hoeveelheid was, dat wisten we wel. We hebben er gisteren verstandig aan gedaan om de gletsjer nog even te bekijken en dat besluit was mede ingegeven door de weersvoorspelling. Ik denk echter dat dit jaar de totale regenval hier wel eens meer kan zijn dan het gemiddelde. Vandaag valt namelijk al zo’n 1,5% van het gemiddelde – op basis van de optelling van verwachte aantallen millimeters regenval. Sinds vannacht is het slechts bij vlagen droog geweest en ofwel valt de regen gestaag naar beneden, ofwel plenst het ronduit. Hoorden we gisteren nog vele helicopters op en neer vliegen, vandaag is het op het ruisen tot kletteren van de regen na stil.

Lees meer…