Wanaka – Roy’s Peak

Kerst diner buiten, in de zon. Met op de barbecue gegrilde groene asperges en op de barbecue klaargemaakt vis. Het blijft bijzonder, maar was ook vele malen beter dan de eerste kerst die we aan deze kant van de wereld meemaakten, december 2015. Toen fietsten we in Coromandel, op het Noord-Eiland. De eerste dag, eerste kerstdag, in de regen tegen een 6 kilometer lange steile helling, met als er geen wolken zouden zijn geweest fantastische uitzichten. Kerstlunch was een pasta salade die we in de regen, zitten bij een strandje naar binnen gelepeld hebben. Dat alles was snel vergeten nadat ineens blauwe lucht te zien was en ook toen van ons kerst diner konden genieten in de stralende zon. Alles was het toen fish & chips van ongeveer de enige uitspanning die nog open was, met een ginger beer (dat is een alcoholvrije frisdrank) omdat er total ban on alcohol is rond kerst. Hier duurt dat alcohol verbod trouwens tot 6 januari, waarschijnlijk het einde van de vakantie hier.

Lees meer…