Wanaka – Merry Christmas

“Merry Christmas!” Ja. Dus. Kortsluiting. Kijk, je kunt natuurlijk van mening zijn dat kerstfeest met de fysieke gebeurtenis van de geboorte van een persoon te maken heeft en zonder in te gaan op, of een twist in gang te zetten omtrent de historische waarheid van deze gebeurtenis ruim twee millenia geleden, is het mijn bescheiden mening dat je daartoe beperken aardig wat geweld doet aan de boodschap van het hele verhaal, dat uiteindelijk ook al reeds duizenden jaren door vele generaties van vele verschillende volkeren op allerhande manieren verteld wordt: De terugkeer van het licht, van het nieuwe leven, van de hoop; het afwenden van de duisternis die ons jaar na jaar probeert mee te sleuren. En dat hele concept, dat idee, dat werkt niet met de koperen ploert op volle kracht schijnende sinds de vroege ochtend. Dat werkt niet als het daglicht en de warmte alomtegenwoordig zijn. Kortsluiting dus.

Lees meer…