Newhaven – meer Caitlins

Muziek. We lopen op een klein pad, door een dicht regenwoud en we horen muziek. Waar komt dat vandaan? Het reist met ons mee en ze hebben naar de McLean Falls wel een mooi pad aangelegd (de aardige meneer McLean althans, of in navolging van hem; volgens het informatie bord was hij een bijzonder aardig man, ook goed in huishoudelijke taken, maar hij is natuurlijk niet degene geweest die de waterval ontdekt heeft), maar een geluidssysteem verbergen in de dichte begroeiing gaat toch net iets te ver. Daarbij kun je je afvragen of elektrische systemen het lang uithouden in deze natte omgeving. Bij regenwoud denken we altijd aan tropisch regenwoud, bijvoorbeeld dat in de Amazone. Maar de ingrediënten voor een goed gevuld, van bodem tot top, en dicht bezet bos, zijn niet meer dan een redelijke temperatuur en veel vocht. Het is echt ontzettend groen hier, omdat de stammen van de bomen ook met een dikke laag mos bekleed zijn.

Lees meer…